Már hosszú ideje keresed a Társadat, de mégsem sikerül rátalálnod?

Át tudom érezni a problémádat, mert én is hosszú évekig küzdöttem ezzel a problémával. Hét teljes évembe került, mikor is nagy nehezen sikerült rálátnom magamra, a gondolkodásomra, és döbbenettel hatott a felismerés, miért fulladtak rendre kudarcba a kapcsolataim. Ilyen hosszú időbe telt, mire ráláttam arra, hol gyökerezett a sikertelenség oka.

Így utólag már látom, legalább a fele időt, de akár többet is megspórolhattam volna, ha találtam volna egy olyan szakembert, aki kívülről látta volna hol van a “hiba a rendszerben”, aki szembesített volna a viselkedésmintáimmal.

Megnyugtatlak, nem csak a te hibád, ha már hosszú ideje küzdesz a társkereséssel. Tudat alatt sok minta lehet, mely hatással van az életünkre, például múltban átélt trauma, sérülés, rossz szülői minta, veszteségek, ismétlődő kudarcok.

Ha már évek óta sikertelenül próbálkozol a társkereséssel, akkor mutatok neked egy rendkívül hatékony módszert, amely segíthet abban, hogy az életed egy új irányt vegyen.

A life-coaching (életvezetési útmutatás) egy nemzetközileg is elismert, jól bevált, jól működő módszer, ami abban segít, hogy ráláss az életedre, a tudat alatt beépült viselkedésmintáidra, és segít felfedezni, hogy miért futod ugyanazokat a köröket. Ez a kulcs ahhoz, hogy kiderítsd, hol akadtál el a társkeresési folyamatban. 

Ez hasonló ahhoz, mint amikor az olimpiai bajnokoknak az edzőik segítenek felkészülni. Ők sem azért vannak ott, mert jobban sportolnak, hanem mert kívülről látják, mi az, amit a sportoló rosszul csinál, így a megfelelő instrukciókkal tudja terelgetni őket a vágyott cél felé.

Egy ügyfél szavait hagy osszam meg veled, aki így sóhajtott fel egy ülés végén:

“Óh, ha tudná, hogy mennyiszer beszéltem már ezt át a barátnőmmel, de soha nem éreztem magam előrébb. Most pedig, hogy rávilágított arra, mit is lát rajtam, egyből látom én is magamat, ez hihetetlen, mennyi időt elpocsékoltam, hamarabb kellett volna jönnöm”.

Mi a titok?

A csapda valójában abban rejlik, hogy nem látod magadat kívülről. Nem tudod, hogyan viselkedsz, hogyan gondolkodsz, milyen sémák szerint éled az életed. 

Én, mint objektív, külső szemlélő rálátok a mintáidra, azokra, amiket te nem látsz, hisz a személyiséged részét képezik.  A beszélgetés (vagy levelezés) végére te is rá fogsz látni magadra. Szembesítelek önmagaddal, azzal, milyen szavakat használsz, mikor a problémádról beszélsz, milyen hozzáállást tapasztalok rajtad, és szembesítelek önmagaddal. Így, te is felismered az elakadásod okát, és lehetőséged lesz, hogy változtass rajta, ahhoz, hogy az életed egy új irányt vehessen.

A lehető legjobb, ami történhet veled, és ami segít tovább menni az úton a célig, az az, ha valaki tükröt mutat neked. Ha végre őszintén szembenézel önmagaddal, és az életed ezzel változásnak indul.

  1. Éveket spórolhatsz meg azzal, hogy a tudatosság által megérted a veled történteket.
  2. Megszabadulhatsz a rossz beidegződésektől, és ezzel változásnak indulhat az életed.
  3. Teljesebb életet élhetsz, azáltal hogy megtapasztalod, te is aktívan tehetsz az életed javulásáért.
  4. Az aha-élmények által átélheted az “óh, ha ezt hamarabb tudtam volna” érzést, és úgy érzed majd, hogy egy nagy tehertől szabadultál meg.
  5. Őszintén szembenézhetsz önmagaddal, hisz a segítségemmel kimondhatsz olyan dolgokat is, amelyeket eddig nem mertél bevallani még magadnak sem.
  6. Az életed egy teljesen új irányt vehet, hisz passzív szemlélőből aktív szereplővé válhatsz az életedben.
  7. Jobban megérted a másik nemet, mely segít közelebb kerülni a célhoz.

Én hosszú éveket töltöttem azzal, hogy pénzt, időt, energiát nem kímélve tettem bele a tudást az életembe, éltem meg a tapasztalásokat, és tanultam meg a leckéket. Ezek hatalmas értékkel bírnak, melyet most átadok neked, ha kéred.

A beszélgetés nemcsak szóban, hanem írásban is elérhető. Ha szeretsz írni, akkor szívesen végigviszek veled egy folyamatot email-en keresztül.

anett@lovecoaching.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.